mandag 26. oktober 2020

Det ble ingen høybro

 


Den gangen de bygget dagens bro var høybro en av alternativene som måtte forkastes blant annet på grunn av kostnadene. På dette postkortet som er stemplet 1903 ser vi en svært god beskrivelse på hvor høy denne høybroen faktisk måtte være om den skulle kunne være i en forsvarlig høyde. I skogbrynet i bakgrunnen ser vi taket på Breidablikk. Der er rådhuset i dag, og omtrent der måtte en slik bro startet. Den ville så gått i en slak gradering til omtrent her vi ser fruene, evt. høyre opp i gaten. I tillegg måtte det blitt designet et massivt kryss like nedenfor eller i Gimlekrysset som skulle kunne håndtere tungtrafikken til all industrien, som da ville ligget litt klønete til på undersiden av broen....

Om vi ser på dagens problemer kontra hva problemene ville vært med en høybro, tror jeg kanskje det ville vært ennå verre. I dag er det nok mange løsninger og gode ideer der ute, men den gangen, var nok dagens klaffebro den beste løsningen. 

"Snøplogen/Strykehjernet" er under oppføring til venstre og vi skimter Glassverket til høyre slik at dere kan orientere dere sånn ca i bildet.